Vaskakas Sörfőzde

vaskakas sörfőzde

A Vaskakas Sörfőzdét azért hozták létre, hogy új ízekkel és élményekkel lepjék meg a sörkedvelőket. Küldetésüknek tekintik a kisüzemi sörfőzés gasztronómiai kultúrájának népszerűsítését, ezért is adnak a söreinknek egyedi karaktert és egyéniséget, mindig szem előtt tartva, hogy átlépjék a megszokottság határait.

A Vaskakas Sörfőzdében mindig arra törekednek, hogy ne csak egy terméket adjanak a fogyasztóknak, hanem egy életérzést, pozitív hozzáállást, amit ők sörben tudunk leginkább kifejezni.

 

Programok:

 

  • 12 órától ebéddel várjuk vendégeinket: Kemencénkben friss, ropogós csülköt készítünk, amelyhez jól esik egy-egy korsó Vaskakas sör.
  • 13:30 – 14:00 Üzemlátogatás Vida Norbert sörfőző mesterrel: Az üzemlátogatás során megismerkedhetsz a sörgyártás folyamatával, eszközeivel, betekinthetsz egy kisüzemi sörfőzde életébe és találkozhatsz a sörfőzőkkel. Mindezt közvetlen, baráti hangulatban, pohárral a kezedben teheted. (max. 25 fő)

Regisztrálok az üzemlátogatásra!

  • 14:30 – 15:00 Előadás: A komlótermesztés múltja, jelene és jövője Magyarországon: Beszélgetés Lados Péter vegyészmérnökkel, a Jászapáti komlóültetvény alapítójával és a Heineken Hungária Sörfőző mesterével.

Régebben a komlótermesztés elengedhetetlen része volt hazánk mezőgazdaságának, de mára gyakorlatilag nem maradt komlótermelő terület. Ennek okát járjuk körbe az előadás során. A 600 m2-es jászapáti komló ültetvényen 160 tő foglal helyet, amelyet a Bázis sörfőzdével együtt ültettek 4 évvel ezelőtt.

Regisztrálok az előadásra!

  • 15:30 – 16:00 Üzemlátogatás Vida Norbert sörfőző mesterrel: Az üzemlátogatás során megismerkedhetsz a sörgyártás folyamatával, eszközeivel, betekinthetsz egy kisüzemi sörfőzde életébe és találkozhatsz a sörfőzőkkel. Mindezt közvetlen, baráti hangulatban, pohárral a kezedben teheted. (max. 25 fő)

Regisztrálok az üzemlátogatásra!

  • 16:30 – 17:00 Előadás: Komlózási eljárások: Beszélgetés Mühl Erikkel, a Krois Sörfőzde tulajdonosával és sörfőző mesterével

Az előadás során gyorstalpalót kapunk a sörfőzés folyamatáról, majd részletekbe menően foglalkozunk a komló felhasználásával: Keserű komlózás, aroma komlózás, hideg komlózási eljárások a sörfőzésben.

Regisztrálok az előadásra!

  • 17:30 – 18:15 Előadás: Hogyan kezdj el otthon sört főzni? 

Beszélgetés Horváth Zsolt házi sörfőzővel, aki praktikus tanácsokkal látja el azokat, akik érdeklődnek a házi sörfőzés iránt. Milyen stílussal érdemes kezdeni? Honnan szerezz receptet és alapanyagokat? Milyen eszközök szükségesek a sörfőzéshez? Látni fogjátok, hogy egy kevés beruházással bárki képes iható és finom sört előállítani otthonában..

Regisztrálok az előadásra!

 

Mindeközben:

Sörcikkgyűjtők találkozója: Környékbeli sörcikkgyűjtők mutatják meg féltve őrzött kincseiket. Különleges címkéket, egyedi söralátéteket, történelmi ritkaságokat láthatsz a már sok évtizede bővülő gyűjteményekben.

Kemencés ételek és csapolt sörök: Begyújtjuk kemencénket, amiben ropogós, sörben pácolt csülköt sütünk. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk vendégeinknek. Kemencében sült csülök ételeinket már 12 órától kínáljuk vendégeinknek, így már az ebédre sem lesz gondod! A Vaskakas pultban 4 féle sör kerül csapra, ezen kívül sörpárlattal, szörppel, ásványvízzel, palackos sörökkel várjuk vendégeinket.

Sörkóstolók: 

  • 4 tételes vezetett sörkóstoló – Négy féle saját sörünk bemutatása: 2500 Ft/fő
  • 6 tételes vezetett sörkóstoló – Hat féle saját sörünk bemutatása: 3500 Ft/fő

 

Folytatás:

19:00-kor közösen elindulunk a Főzdéből és a helyközi buszjárattal beutazunk a Lima Pub-ba, ahol folytatjuk a baráti beszélgetést, szakmázást egy-egy korsó finom sör kíséretében. A Vaskakas sörök mellett Yeast Side és Krois sörök is csapra kerülnek.

 

Cím:

9081 Győrújbarát, László u. 91.

Web:

vaskakas.com

Facebook:

facebook.com/vaskakassorfozde

 

Galéria