Szent András Sörfőzde

A közel három évtizede működő Szent András Sörfőzde modernizálása 2014-ben kezdődött el. Új dizájn, új ötletek és rengeteg izgalmas sör érkezett, melyek hagyomány és tradíció nevében, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével és az új trendekkel való kísérletezéssel születtek meg. Az évtized végére a Szent András Sörfőzde sörei már több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: ezt jelzi a több mint félszáz díj, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, az Ország Söre Díjról, dizájndíjakról, vagy az Év Sörfőzdéje titulusáról. Mára a főzde portfóliójában 20 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek és idén februártól a small batch szériás kísérleti sörök, a TesztAndrások egészítenek ki.

A hazai kisüzemi sörfőzdék egyik úttörőjének számító Szent András Sörfőzde sörműhelyében felpörögtek az események az őszi Nyitott Főzdék Napja óta. A korlátozások alatt a fejlesztésekről és az új lehetőségek kiaknázásáról szólt sok minden. Ennek első fázisában egy teljesen új projektet indítottak, ami minden sörfőző álma is egyben: egy erre kialakított játszóteret, ahol minden lehetséges. A főzde sörfőzői szerint ugyanis „lehetetlen sör nincs, csak meg nem főzött sör van”. A TesztAndrás munkafolyamatban limitált kiadású, csupán pár ezer palackból álló small batch-szériák készülnek, melyek egy-egy alapanyaggal, egy-egy sör újragondolásával, vagy a sörfőzők képzeletének, (és néha az eszközök technikai) határaival játszanak. A Nyitott Főzdék Napján a főzdelátogatáson és a kulisszatitkok megismerésén túl betekinthetünk a TesztAndrás projektbe is, sőt akár a projekt mögött álló arcok egy részével is megismerkedhetünk. A Szent András Sörfőzde legendája több mint egy negyedszázadra nyúlik vissza, de története még csak most kezdődik el…

 

Programok:

 

  • A szezonban először bejelentkezés nélkül óránként indul főzdelátogatás! (Kizárólag maszkban, csoportonként 12 fő részére.)
  • A főzde shopjában Szent András Sörfőzdés pólók, pulcsik, sapkák, poharak és egyéb kiegészítők vásárolhatók!
  • Elvitelre nem csak üveges sörökkel várják a vendégeket: elvitelre és helyben fogyasztásra egyaránt lehet vásárolni 2 literes pet palackban friss Szent András söröket, amelyek egyenesen a tartályokból kerülnek a palackba!

 

Cím:

5561 Békésszentandrás Szent András utca 11.

Web:

szentandrassorfozde.hu

Webshop:

webshop.szentandrassorfozde.hu

Facebook:

facebook.com/SzentAndrasSorfozde

 

Galéria