Pécsi Sörfőzde

A pécsi karsztvízre épülő sörfőzés múltja, az 1301-ben már működő Ferences rendi kolostorhoz köthető. A jelenlegi vállalat elődjét 1848-ban Hirschfeld Lipót alapította, ami azóta, Magyarország legrégebbi sörfőzdéjeként, megszakítás nélkül működik. A Pannónia Sörgyárat 1993-ban a bécsi székhelyű Ottakringer sörkonszern vásárolta meg, aki több technológiai fejlesztést hajtott végre és a hagyományos Szalon márka életben tartása mellett licenc sörgyártást is meghonosított.

A 2017-es tulajdonosváltás óta a Pécsi Sörfőzde a legnagyobb magyar tulajdonban lévő kisüzemi főzde az országban. A cél egy magas minőségű, széles termékportfólió kialakítása, amely a hagyományos technológiai eljárások és modern megoldások ötvözésével állítható elő. A látogatók így találkozhatnak például a modern hidegkomlózási eljárással is. A Pécsi Sörfőzde termékportfóliója magába foglalja a hagyományos Szalon, Prémium Lager, Prémium Barna termékek mellett a különlegesebb ízvilágú Szűretlen Pils, Szűretlen Búza, Craft APA, Prémium Meggy termékeket is, de a speciális táplálkozási igényűek számára tartalmaz gluténmentes termékeket, sőt organikus alapanyagokból készített Bio Prémium Lager, Bio Weissbier és Bio Pale Ale is fellelhető a sörfőzde termékei között.

Akik nem fogyasztanak alkoholt, ők válogathatnak a Szalon Alkoholmentes és a Radler Bodza, Meggy, Citrom italok közül!

 

Programok:

 

2023. május 20-án, a Pécsi Sörfőzdében a következők szerint alakul a program:

 

Főzdelátogatások, azaz a Pécsi Sörfőzdét bemutató, magyar és angol nyelvű vezetett túrák a következő időpontokban indulnak:

  • 9:00
  • 10:30
  • 12:00
  • 13:30
  • 15:00
  • 16:30
  • 18:00

 

A túrák előtt és után lehetőség lesz sörkóstolásra a főzde kóstolóhelyiségében. További fogyasztáshoz pedig a PécsiSör terasz áll majd a vendégek rendelkezésére a sörfőzde belső udvarán, Nyitott Főzdék Napi árakon! A teraszon helyben sütött pizzák is készülnek, valamint élőzene is lesz!

A Pécsi Sörök Boltja egész nap nyitva tart majd, ahol a látogatók minden pécsi sörből vásárolhatnak.

A Sörfőzde minden vendége Pécsi Sörfőzde repoharat kap ajándékba.

 

Részvételi díj: 4.000,- Ft / fő

 

Gyümölcs és a sör szavazás:

 

A Nyitott Főzdék Napja gyümölcs és a sör közönségszavazásában keressük a legnépszerűbb magyar gyümölcsös terméket. A Pécsi Sörfőzde a Pécsi Prémium Meggyet ajánlja. Ez egy szűrt, mélyvörös színű gyümölcsös sör. A sör és a meggy harmonikus kombinációja karakteres édes-savanyú gyümölcsízzel, enyhe keserűséggel, a meggy üde illatával. Jéghidegen egy igazi frissítő nem csak a nyári kánikulában. Alkoholtartaloma 4%.

 

Ha erre a sörre szavaznál, kattints ide!

 

Cím:

7624 Pécs, Tavasz u. 13.

Web:

pecsisor.hu

Facebook:

facebook.com/pecsisor

 

Galéria