Pécsi Sörfőzde

A pécsi karsztvízre épülő sörfőzés múltja, az 1301-ben már működő Ferences rendi kolostorhoz köthető. A jelenlegi vállalat elődjét 1848-ban Hirschfeld Lipót alapította, ami azóta, Magyarország legrégebbi sörfőzdéjeként, megszakítás nélkül működik. A Pannónia Sörgyárat 1993-ban a bécsi székhelyű Ottakringer sörkonszern vásárolta meg, aki több technológiai fejlesztést hajtott végre és a hagyományos Szalon márka életben tartása mellett licenc sörgyártást is meghonosított.

A 2017-es tulajdonosváltás óta a Pécsi Sörfőzde a legnagyobb magyar tulajdonban lévő kisüzemi főzde az országban. A cél egy magas minőségű, széles termékportfólió kialakítása, amely a hagyományos technológiai eljárások és modern megoldások ötvözésével állítható elő. A látogatók így találkozhatnak például a modern hidegkomlózási eljárással is. A Pécsi Sörfőzde termékportfóliója magába foglalja a hagyományos Szalon, Prémium Lager, Prémium Barna termékek mellett a különlegesebb ízvilágú Szűretlen Pils, Szűretlen Búza, Craft APA, Prémium Meggy termékeket is, de a speciális táplálkozási igényűek számára tartalmaz gluténmentes termékeket, sőt organikus alapanyagokból készített Bio Prémium Lager, Bio Weissbier és Bio Pale Ale is fellelhető a sörfőzde termékei között.

Akik nem fogyasztanak alkoholt, ők válogathatnak a Szalon Alkoholmentes és a Radler Bodza, Meggy, Citrom italok közül!

 

Programok:

 

A Nyitott Főzdék Napján több alkalommal is indul vezetett túra, ahol az ide látogatók megismerkedhetnek a sörfőzdével, a sörfőzés alapanyagaival, technológiájával és lehetőségük nyílik részt venni egy sörkóstolón a Pécsi Sörfőzde sörmesterével. A túra után akár vásárolhatnak is a Sörfőzde termékeiből a Pécsi Sörök Boltjában.

A látogatás és sörkóstoló részvételi díja: 2.000,- Ft/fő.

 

Foglalható időpontok:

  • 10:00-12:00
  • 12:00-14:00
  • 14:00-16:00
  • 16:00-18:00

 

Bejelentkezés főzdelátogatásra:

 

Cím:

7624 Pécs, Tavasz u. 13.

Web:

pecsisor.hu

Facebook:

facebook.com/pecsisor

 

Galéria