Krenner Brewery

A Krenner Brewery 2020 szeptemberében kezdte meg működését egy kis Vas megyei településen, Csempeszkopácson. A vállalkozás ötlete 2018 végén vetődött fel, amikor a sörfőzőként tevékenykedő Krenner Balázs szeretett volna visszatérni szülőfalujába és egy saját főzdét alapítani.

A terv egy olyan vállalkozás kialakítása volt, mely a kreatív és változatos sörök főzésén keresztül megismerteti a kraft sörök szépségét. Balázs maga mellé választotta 3 barátját, akikkel együtt létrehozták a Krenner Breweryt 2019-ben.

Az üzem kialakítására egy több mint, 100 éves istálló épületét választották. Nagy munka és átalakítás eredményeként egy évvel később megérkezett a berendezés is, az 500 literes főzőházzal és a 6000 literes erjesztő kapacitással. Céljaik között szerepel, hogy söreikkel színesedjenek a régió gasztronómiai értékei, illetve az általuk szervezett programok hozzájáruljanak a térség kulturális életéhez is.

 

Programok:

 

Csempeszkopácson, a Krenner Beernél május 25-én 10:00-18:00 között óránként ingyenes főzde látogatást tart a sörfőző mester, Krenner Balázs.

A program ingyenes, a túrák kb. 30 percesek lesznek, és közben a tartáyokból is kóstolhatnak a vendégek. Regisztrálni a helyszínen szükséges majd a BEERTruck-nál!

Szerencsés egybeesés, hogy Csempeszkopács Önkormányzata május 25-én rendezi meg a főzde melletti téren, a XXI. Középkori Vásárnapot is, melyen felelevenedik a régi falusi vásárok hangulata. Az egész napos mesterség bemutatók során életre kel a kovács, kosárfonó, mézeskalácsos, gyertyaöntő, fazekas, fogadók és a vásári komédiák világa. Délután színpadi produkciók (népzene, néptánc) ügyességi próbák gyerekeknek, játékok, látványosságok minden korosztály számára. Az estét koncerttel zárják. A rendezvény ugyancsak ingyenesen látogatható.

 

Hely:

9764 Csempeszkopács Árpád tér 3.

Facebook:

facebook.com/krennerbeer

Galéria