Krenner Brewery

A Krenner Brewery 2020 szeptemberében kezdte meg működését egy kis Vas megyei településen, Csempeszkopácson.

Az ötlet 2018 végén indult, amikor a sörfőzőként tevékenykedő Krenner Balázs szeretett volna visszatérni szülőfalujába és egy saját főzdét alapítani. A terv egy olyan vállalkozás kialakítása volt, mely a kreatív és változatos sörök főzésén keresztül megismerteti a kraft sörök szépségét. Balázs maga mellé választotta 3 barátját, akikkel együtt létrehozták a Krenner Breweryt 2019-ben.

Az üzem kialakítására egy több mint, 100 éves istálló épületét választották. Nagy munka és átalakítás eredményeként egy évvel később megérkezett a berendezés is, az 500 literes főzőházzal és a 6000 literes erjesztő kapacitással. Szeptemberben egy nagyszabású megnyitó ünnepséggel kezdetét vette az utazás a magyar kisüzemi sörök világában.

„Első célunk egy olyan alap szortiment kialakítása volt, mellyel felkelthettük az érdeklődést a hagyományos sörök fogyasztói között is. A jól ismert típusok mellett folyamatosan kísérletezünk új alapanyagokkal, ízekkel, sőt rendszeresen készítünk szezonális jellegű söröket is. A hozzánk betérő vendégek mindig találnak valami izgalmas újdonságot. A stílusok próbálgatása kapcsán jutottunk el a belga hagyományokból táplálkozó spontán erjesztésű sörök főzéséhez, melyekre tényleg azt lehet mondani, hogy egyszeri és megismételhetetlen tételek. A főzde udvarán van egy régi borospincénk is, ahol már sorakoznak a tölgyfahordók, a tradicionális módon készített, hosszú érlelésű sörök számára. Hosszabb távú céljaink között szerepel, hogy ezekkel a főzetekkel színesedjenek a régió gasztronómiai értékei, illetve az általunk szervezett programok hozzájáruljanak a térség kulturális életéhez is.”

 

Programok:

 

A Nyitott Főzdék Napjára időzítve, a szezon egyik legnagyobb eseményeként végre bemutatjuk Beer Truck-unkat, mely egy 1978-as Mercedes tűzoltóautóból lett kialakítva. Mondhatjuk, hogy NAGY és FÉNYES és HANGOS lett 🙂 Főleg azért, mert egy DJ zenél a rendezvény ideje alatt a tetején.

Erre a napra 10 különböző csapolt sörrel készülünk. A megszokott sörökön kívül lesz egy hársfás Witbier és egy hársfás-orgonás Witbier is! Csapon elérhető lesz a már 1 éve 120kg ribizli ágyon érlelt spontán erjesztett Gose is.

Ételeket a Kilences Cafe & Kultfood biztosítja, BBQ csirke szendvicsekkel és egy különleges VEGA burgerrel. Azokra is gondoltunk, akik a söröket kevésbé szeretik, ők a Mándli borház fantasztikus boraival ismerkedhetnek meg.

18 év felettiknek készülünk egy sörkvízzel, amivel Krenner söröket és pólókat lehet nyerni!

Gyerekeknek rajzversenyt hirdetünk Lego nyereményért. Ezen kívül lesz egy kisebb játszó sátor fakockákkal, aszfalt krétával.

 

Természetesen a megszokott főzdetúrákat is megtartjuk, a következő időpontokban:

  • 15:00
  • 16:30
  • 18:00

 

A rendezvény 14:00-tól 22:00-ig látogatható!

 

Cím:

9764 Csempeszkopács, Árpád tér 3.

Web:

krennerbeer.com

Facebook:

facebook.com/krennerbeer

 

Galéria