A serfőzés gyakorlata bizonyítottan több évszázadra tekint vissza Hajdúböszörményben. Ezt a hagyományos mesterséget élesztették újra, amikor 2016-ban megnyitották a Hajdú Serház sörfőzde kapuit.
Céljuk, hogy ízletes, friss helyi sörrel lássák el Hajdúböszörményt és környékét. Alapszortimentjük részét képezi a Blackout dry stout, a Novella bitter ale, és a Lokál világos, szűretlen láger. Egy jó beszélgetéshez, sörözéshez válaszd a Hajdú Serház termékeit!
Programok
10 órától: Főzzünk egy sört! házi sörfőzés a malátaroppantástól a beélesztőzésig, a Kraftshop Debrecen együttműködésével. (időtartam: kb. 7-8 óra)
14 órától: Hogyan kóstoljunk sört? Sörbírálat felkészítő – BETELT!
Érzékszervi tréningek (íz, szaglás)
- ízfelismerés, ízküszöbérték, ízkoncentráció különbség, szaglóképesség tesztek a jelentkezőknek,
- jellemző ízhibák a sörben, ízhiba felismerés
- sörbírálat alapjai
- sörbírálat gyakorlat profi tesztlapok alapján!
A tréningre és a bírálatra csak előzetes jelentkezés alapján tudunk helyet biztosítani, jelentkezési sorrendben, korlátozott számban!
Bejelentkezés: +36 20 437 8237
17 órától: a helyszínen főtt marhapörköltből lehetőség van vásárlásra, helyben fogyasztásra (vagy elvitelre), a készlet erejéig.
Napközben főzdelátogatásra van lehetőség csoportokban! Estig csapolt sörök az udvaron, új sör bemutató!
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!
Cím:
4220 Hajdúböszörmény, Dobó István utca 145.