A Hajdú Serház alapítója, Sánta Krisztián az Egyesült Államokban találkozott először a házi sörfőzéssel, majd hazatérve egyre többször készített söröket a saját és barátai örömére. 2016-ban szerezte meg a sörfőző mester diplomát, és még abban az évben megnyitották a Hajdú Serházat.
Szeretnék a sörfőző mesterséget újjáéleszteni Hajdúböszörményben, jó minőségű, friss és változatos sörök készítésével.
Programok:
A Hajdú Serházban 15 órától kezdődően kétóránként lesz sörfőzde bemutatás. A főzdetúrákon pedig a vendégek nem csak a sörkészítés lépéseivel, hanem a helyi maláta előállításának folyamatával is megismerkedhetnek.
Folyamatosan lehet majd kóstolni a “Hazai” marzent, ezt az 5,7 százlékos, helyi gabonából, helyben előállított malátából készült sört.
A vendégek megtekinthetik a Hajdúsági Múzeum kiállítását, Hajdúböszörmény kocsmái a 90-es években címmel.
A tervek szerint 19 órára, teraszavató főzés keretében készül el a slambuc, 20 órától pedig a Sörgyári Cappricio című filmet tekinthetik meg a vendégek.
További információ: +36 20 437 8237-es számon, vagy a Hajdú Serház Facebook oldalán, messengeren.
Hely:
4220 Hajdúböszörmény Dobó István utca 145.
Web:
https://pecsisor.hu/Facebook: