Bolyki Serház

Az ózdi Bolyki Serfőzde 27 éve meghatározója a magyar kisüzemi sörfőzésnek. Sörfőzdénk kezdetektől családi vállalkozásként üzemel. Immár 27 éve, augusztusban kezdtük a próbafőzéseket, ugyanitt, a Bolyki Tamás utcai söröző hátsó helyiségében. 1993 decemberében nyitottuk meg itt Ózd első kézműves sörözőjét, jó néhány évig csak pilseni tipusú világos sört állítottunk elő.

Alapsöreink az 1516-os német tisztasági törvénynek megfelelően készülnek, így kizárólag árpamalátát, komlót, sörélesztőt és vizet tartalmaznak. Ami a legfontosabb, hogy még véletlenül sem adunk hozzá kukoricát! Világos söreink 4,5 v/v, a barna pedig 6,5 v/v alkohol tartalmúak.

A barna söreink érdekessége, hogy négyféle (pilzeni, karamell, melanoidin, pörkölt) maláta és kétféle komló (keserű és aroma) felhasználásával jönnek létre, ez adja a gazdag, karakteres ízüket. Fontos még tudni, hogy szűretlen állapotban kerülnek csapolásra, ami a pohárban majdnem fekete színben pompázik.

Gyere el különleges sörtúránkra a Nyitott Főzdék Napján 2020.október 10-én szombaton és kóstold meg söreinket, légy részese a legendának! Még az is lehet, hogy nálunk találod meg kedvenc ízvilágod!

 

Programok:

 

Sörtúra a serfőző üzemben 14, 16, 18 órától max. 12 fős turnusokban – BETELT!

Közkívánatra 0. sörtúra időpont 12 órától!

Sörtúránk alkalmával megismerkedhetsz

  • serfőző mesterünkkel
  • serfőzdénk történetével
  • sörfőzési technológiánkkal
  • a teljes főzési folyamatainkkal
  • néhány kulisszatitokkal
  • megtekintheted különleges alapanyagainkat
  • megkóstolhatod 2 szűrt és 4 szűretlen sörkülönlegességünket

 

Vásárolhatsz elvitelre jéghideg Bolyki sört közvetlenül a tartályokból csapolva 2 literes kiszerelésben előfeszítve. Sörtúrán résztvevő vásárlóinkat megajándékozzuk egy egyedi logózott söröspohárral is.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel regisztrálj a +36 48 475-446 telefonszámon!

 

A Nyitott Főzdék Napján a kemencében sült friss sörkorcsolyákat a kissikátori Siki pékség biztosítja.

Sörtúráink alatt a maszk viselése kötelező, kérünk hozz magaddal!

 

Cím:

3600 Ózd, Bolyki Tamás út 38.

Web:

bolykiserhaz.hu

Facebook:

facebook.com/bolyki.serhaz