Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde

A Pannonhalmi Főapátság levéltárának dokumentumai a XI. századra visszamenően őrzik az apátsági uradalomban készülő sörök emlékét és a sörfőzőknek adott jogosítványok pontos leírását. A levéltári emlékek nyomán először 2016-ban merült fel, hogy a Főapátság immáron saját falain belül újraindítsa a helyi sörfőzést. A 2020-ban megjelenő termékeket több év előkészítés, az infrastruktúra kialakítása és belga apátsági sörfőzdékbe tett látogatások előzték meg.

A Pannonhalmi Főapátság Sörfőzdében a nagy gonddal összeválogatott alapanyagok, a kemény munkával kigondolt és felépített modern üzem, a pótolhatatlan trappista jótanácsok és a bencésekre jellemző magas minőségre törekvés így együtt alakította ki azt a receptet, ami méltóképpen építi tovább a Főapátság termékeinek hagyományát.

 

Programok:

 

A Pannonhalmi Főapátság Sörfőzdében szombaton és vasárnap is lesznek programok. Mindkét nap ingyenes vezetett túrákon lehet részt venni a Sörfőzdében, amelyet a sörfőzőmester, Juhász Martin-Blaise vezet.

A vezetett túrák időpontjai:

  • szombat: (14, 15 16, 18 óra betelt), új időpontok: 13, 17 óra
  • vasárnap: 10, (14, 16, betelt), 18 óra, új időpontok: 13, 15 ,17 óra

A részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni előzetesen csak a vezetett túrára szükséges. 1 fő összesen 4 embert regisztrálhat, a regisztracio@apatsagisorfozde.hu email címen.

Az emailben feltétlenül tüntesd fel a következőket:

  • résztvevők neve és születési dátuma
  • melyik nap vennétek részt
  • melyik időpontban szeretnétek megnézni a főzdét
  • érkezés 15 perccel a visszaigazolt időpont előtt
  • lemondás esetén kérnek mindenkit, hogy küldjön erről emailben tájékoztatást a regisztracio@apatsagisorfozde.hu email címre
  • 18 éven aluli személyeket is lehet regisztrálni, őket szeszes itallal nem szolgálják ki

 

A vezetett sörfőzde-túrákon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött! A túra során kérik a maszk használatát!

A vezetett sörfőzde-túrákra korlátozott számban (max. 20 fő) van lehetőség, így javasolják a mielőbbi regisztrációt!

 

A túra előtt és után is várnak mindenkit kihelyezett gasztronómiai különlegességekkel, Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde csapolt sörökkel, Pannonhalmi Apátsági Pincészet borokkal és fröccsökkel! A hétvégén az ételekről a Crazy Chef Foods és a To The Talk Kollektívája gondoskodik, akik grillszendvicsekkel, hozzájuk kínált háromféle mártással és sörkorcsolyákkal várják majd a résztvevőket.

 

A nap folyamán állandó vásárlási lehetőség várja a résztvevőket a helyszínen, ahol az apátságban készülő termékekből – sörök, borok, likőrök és csokoládék – választhatnak. A csapolt és a palackos söröket ráadásul 15% kedvezménnyel kínálják!

 

 

A résztvevők eseményen való részvétellel hozzájárulnak kép- és hangfelvétel rögzítéséhez. 

 

Cím:

9091 Ravazd, Radnóti Miklós udvar 1.

Web:

apatsagisorfozde.hu

Facebook:

facebook.com/Pannonhalmi-Foapatsag-Sorfozde