Oasis Brewery

oasis-brewery

Az Oasis Brewery egy újonnan induló kisüzemi sörfőzde, amely Kiskunhalason működik. Céljuk, hogy olyan minőségi kézműves söröket készítsenek, amelyek ízvilága a sörkedvelők széles körében népszerűségre lel.

Receptjeik megalkotásánál és a sörfőzésnél egyaránt maradéktalanul betartják a kézműves sörökre vonatkozó alapelveket, illetve nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi, egyedi ízvilágú alapanyagokra.

Jelenlegi kínálatukban megtalálható a Barikád IPA, a Hop Gun APA és a Blond Hostess Lager, de már készült a Cherry LV meggyes láger és a NEIPA is!

Barikád IPA: Törekedtünk egy kellemesen keserű sört alkotni, mely ízvilágában megtestesít mindent, amit számunkra egy igazi India Pale Ale jelent. Lágy, illatos, kellemesen gyümölcsös, melynek aromáját német, amerikai és ausztrál komlók adják. A sörlét az átlagos IPÁ-któl eltérően hosszabb ideig érleljük. Ezt a szűretlen és pasztőrözetlen sörünket a Galaxy komló kedvelőinek ajánljuk.

Hop Gun APA: Célunk nem egy trendi sör megalkotása volt, sokkal inkább az igazi sörkedvelők részére egy klasszikus, felső erjesztésű kézműves sör előállítása. A felhasznált komlók kizárólag Amerikából érkeznek, így garantáljuk a különleges aromákat és ízeket. Speciális élesztőt használunk az erjesztés során. Ezt a szűretlen és pasztőrözetlen sörünket a karamellás, malátás jegyeket kedvelőknek ajánljuk.

Blond Hostess Lager: Igazi német, blond lager kuriózum. Alsó erjesztéssel, alacsony hőfokon érleljük a német hagyományoknak megfelelően. Malátázásából kifolyólag enyhén édeskés ízű, amit keserű komlók hozzáadásával ellensúlyozunk. A Blond Hostess Lagert minden sörkedvelőnek bátran ajánljuk, akik szeretik a „könnyen csúszó”, minőségi kézműves lagereket.

Homoki Sámán Lager: A Blond Hostess alapjaiból alkottunk egy „könnyített” 4%-os alkoholtartalmú prémium lagert, ami a nyári melegben remek társ egy sörkedvelőnek. Alacsony hőmérsékleten, alsó erjesztéssel készítettük, hogy elérje megfelelő jellemét. Aromái letisztultak, könnyedek. Az édes és keserű ízek keveredése dominál. Karakterét tekintve kifejezetten szénsavas, ezáltal még frissítőbbnek érződik.

Cherry Lv: Ki ne szeretne egy harmonikus, könnyű sört ízlelgetni pihenés közben? Ehhez ajánljuk sörünket, melyet alsó erjesztéssel készítünk majd el. Meggyes sörkülönlegesség, ami fanyar ízeivel és friss zamataival kápráztat el. Ezt a Lager típusú világos sört meggy hozzáadásával készítve, a gyümölcsös sörök kedvelőinek ajánljuk. (Hamarosan a kínálatban!)

NEIPA: A prémium sör kategóriába sorolható sörünket megemelt mennyiségű speciális, minőségi komlókból készítjük. A speciális alapanyagok többféle aromáinak köszönhetően kevésbé dominálnak a keserű ízek. Az ebből származó olajok miatt gyümölcsös, lágy aromák jellemzik. A komlók keserűsége csak mellékszereplő. Elsősorban az újdonságra nyitott, „újhullámos” sörkedvelőknek ajánljuk. (Hamarosan a kínálatban!)

 

Programok:

 

Ha szeretnéd megismerni az Oasis Breweryt, és magát a kisüzemi sörfőzés folyamatát, jelentkezz a főzdetúrára az Oasis Brewery Facebook oldalán. Megéri lájkolni is, hiszen egy limitált kiadású Oasis Brewery üvegpoharat vihetsz magaddal a főzdelátogatásról!

A látogatás során lehetőséged lesz legújabb, még készülő Oasis főzeteket megkóstolni. Ilyen például a Stout (felső erjesztésű, sötét színű) vagy a NEIPA (megnövelt komlótartalommal készült sörkülönlegesség). Emellett a felhasznált alapanyagok illatát, ízét is megismerheted. A sörfőzde üzemvezetője és maguk a sörfőzők is bevezetnek a sörfőzés rejtelmeibe az alapanyagok kiválasztásától az erjesztésen át a palackozásig.

Négy sört is csapra vernek (Barikád IPA, Hop Gun APA, Blond Hostess Lager, Homoki Sámán Lager), hogy biztosan ki tudd deríteni, melyik a te söröd!

A túrák időpontjai:

 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

A főzdetúrákon maximum 15 fő vehet részt. Maszk viselése kötelező! Belépési díj: 2.500 Ft/fő

A díj tartalmaz:

 • 1 db Oasis Brewery üvegpohár, amit haza is vihetsz
 • Maláta, komló kóstolás
 • 2 pohár sör
 • Sörcímkék emlékbe
 • 6-os vagy 12-es karton vásárlása esetén +1 db ugyan olyan karton ajándék (a készlet erejéig) és 1 db kulcstartó!

 

12 órától a vendégeket a Sparhelt lepény büfé várja, különleges lepényekkel.

 

Cím:

6400 Kiskunhalas, Majsai út 10.

Web:

oasisbrewery.hu

Facebook:

facebook.com/oasisbrewerykiskunhalas

 

Galéria