Nyéki Sör

A Nyéki Sör, vagyis a kápolnásnyéki Belatiny Sörmanufaktúra Kft. az egykori velencei pezsgőgyárosról és országgyűlési képviselőről Belatiny Artúrról kapta a nevét, így tiszteleg a Velencei-tó térségének alkoholos italgyártási hagyományai előtt. A sörfőzde épülete illeszkedik a szomszédos Halász-kastély műemléki környezetébe, belülre pedig Európa egyik legjobb sörtechnológiai vállalata, a miskolci székhelyű ZIP Technologies készített korszerű és gyönyörű főzőberendezést és erjesztő tartályokat, palackozó sort és hordó töltő berendezést. Az üzemben évi 400 ezer liternyi kiváló minőségű kézműves sör főzésre nyílik lehetőség.

A Nyéki Sör kézműves sörei jelenleg hatféle változatban készülnek: Nyéki Pilseni, Nyéki Búza, Nyéki IPA, Nyéki Meggyes, Nyéki Barna és Nyéki APA.
Címkéinken a kortárs képzőművészet kiváló és sokak által ismert művészének, drMáriásnak (Máriás Béla) festményei láthatók.

 

Programok:

 

Vezetett főzdelátogatás a következő időpontokban (maximum 10 fő részvételével, a szervezők igény szerint újabb időpontokat nyitnak meg):

  • 14:00
  • 16:00
  • 18:00

 

A főzde kertjében zene, és BBQ ételek várják a vendégeket!

 

Cím:

Kápolnásnyék, Fő utca HRSZ 449.

Web:

nyekisor.hu

Facebook:

facebook.com/nyekisor