Nyéki Sör

A Nyéki Sör, vagyis a kápolnásnyéki Belatiny Sörmanufaktúra Kft. az egykori velencei pezsgőgyárosról és országgyűlési képviselőről Belatiny Artúrról kapta a nevét, így tiszteleg a Velencei-tó térségének alkoholos italgyártási hagyományai előtt. A sörfőzde épülete illeszkedik a szomszédos Halász-kastély műemléki környezetébe, belülre pedig Európa egyik legjobb sörtechnológiai vállalata, a miskolci székhelyű ZIP Technologies készített korszerű és gyönyörű főzőberendezést és erjesztő tartályokat, palackozó sort és hordó töltő berendezést. Az üzemben évi 400 ezer liternyi kiváló minőségű kézműves sör főzésre nyílik lehetőség.

A Nyéki Sör kézműves sörei jelenleg hatféle változatban készülnek: Nyéki Pilseni, Nyéki Búza, Nyéki IPA, Nyéki Meggyes, Nyéki Barna és Nyéki APA.
Címkéinken a kortárs képzőművészet kiváló és sokak által ismert művészének, drMáriásnak (Máriás Béla) festményei láthatók.

 

Programok:

 

A kápolnásnyéki Belatiny Sörmanufaktúra Kft. a Nyéki sör termékek gyártója szeretettel vár mindenkit június 5-én, 14 órától BBQ ételekkel és Nyéki sörökkel! Ezen a napon a vendégek megkóstolhatják az új összetételű Nyéki búzát és két teljesen új terméket, a Nyéki Mangós APA-t és a Nyéki Fesztivál sört is!

Vezetett főzdelátogatás, maximum 10 fővel

  • 14:00
  • 16:00
  • 18:00 órától.

A főzdelátogatás előregisztrációhoz kötött!

 

A regisztrációhoz írj emailt!

 

Szükséges adatok: név, település, telefonszám, választott időpont, létszám

Az eseményre a hatályos járványvédelmi intézkedések betartása mellett várják a látogatókat, így elképzelhető, hogy bizonyos programokon történő részvételhez védettségi igazolvány szükséges majd!

 

Cím:

Kápolnásnyék, Fő utca HRSZ 449.

Web:

nyekisor.hu

Facebook:

facebook.com/nyekisor

 

Galéria