Krois Brewery

A Krois Brewery története, a két alapító, Mühl Erik és Németh Gábor barátságával kezdődik, akik 2016 márciusában kezdték el tervezgetni, hogy megalapítják a Fertő-táj első kisüzemi sörfőzdéjét.

A Krois Brewery nevének első fele, vagyis a Krois, az üzemnek otthont adó Fertőrákos német nevéből a Kroisbach-ból ered. A Krois rákot jelent, innen a rák motívum a sörfőzde logójában.

Országos ismertségre akkor tettek szert, amikor kiderült, hogy náluk fejlesztette a Heineken a Soproni Óvatos Duhaj APA receptjét. A sörfőzde alapítói ma is főállás mellett működtetik a Krois Brewery-t, olyan, a magyar kisüzemi sörök között mára klasszikussá lett főzeteket készítenek, mint a La Grisette, a Seven Seas, vagy a Brewdolf.

 

Programok:

 

A Krois Brewery két vezetett főzdetúrát is tart június 5-én, amelyek során 5 sört mutatnak be, és ennél is többféle lesz csapon illetve az összes sörük elérhető lesz üveges kiszerelésben.

Az ételekről a Beef Boys gondoskodik, készül pulled pork szendvics illetve lesz steak sütés is (utóbbihoz regisztráció szükséges)! Aki pedig nem szeretne sört inni, de szívesen részt venne a programokon, azok számára különleges borokkal is készül a soproni Stubenvoll Pince!

Főzdelátogatások időpontjai:

  • 13:00-14:00
  • 17:00-18:00

A sörkóstolóval egybe kötött főzdelátogatás ára: 1700 Ft / fő. Regisztrálj Facebook üzenetben, e-mailben vagy telefonon, az lábbi elérhetőségek valamelyikén:

A főzdelátogatás idejére, védettségi igazolvány, valamint a maszk viselése kötelező!

 

Cím:

9421 Fertőrákos, Fő u. 202.

Web:

kroisbrewery.com

Facebook:

facebook.com/Kroisbrewery