Fűtőház Sörfőzde

A FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE 2016-ban alakult családi vállalkozás, a Nógrád megyei Rétságon. Nagyon kis mennyiségben, csakis felső erjesztésű söröket készítenek, prémium minőségben. Ezt a nemzetközi megmérettetéseken elért eredményeik is igazolják, dublini és amerikai kraft sörversenyeken eddig 11 érmet nyertek söreik, köztük 3 aranyérmet, és 2018-ban az M63 BULLDOG nevű sörükkel megnyerték a dublini Nagydíjat, ez többek közt azt jelenti, hogy az év sörének választották Írországban.

Még ebben az évben áprilisban Belgiumban, Monsban a NATO katonai központjában a vezérkarnak a söreik segítségével mutatták be országunkat.

Ezután meghívást kaptak a szeptemberi a hagyományos SHAPE fest-re, ahol a söreik olyan sikert arattak, hogy 2019-ben is visszahívták őket. Az idei évre is meghívásuk volt, de ez a rendezvény elmaradt.

Tavaly elkészíttették valamennyi sörük párlatát, ezek a prémium whisky-k világába tartoznak, a nyílt napon a bemutatótermükben az ÓVÓHELYEN ezek a párlatok és a söreik is kóstolhatóak.

 

Programok:

 

A FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE a SÖRVÁRÓTEREMBE várja a látogatókat, ahol bemutatják a főzdét, a sörfőzés folyamatát, mozdonyos söreiket, melyek természetesen a helyszínen megvásárolhatók.

A főzdebemutatás időpontjai:

  • 14.00 óra
  • 16.00 óra
  • 18.00 óra

A bemutatón való részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A sörök és sörpárlatok kóstolásának helyszíne az épület pincéjében található ÓVÓHELY, mely a főzde bemutatóterme. A csapokból aranyérmes sörök folynak, a dublini aranyérmes fekete sör, a 327-139, illetve a kétszeres aranyérmes, dublini Nagydíj nyertes M63 BULLDOG.

Az ÓVÓHELYEN a sörök mellé saját finomságait kínálja a Rackavölgy.

A Rackavölgy családi gazdaság a Nógrád megyei Alsópetényben található. A 80 hektáros birtok mára közel 900 törzskönyvezett fekete hortobágyi rackajuhnak ad otthont, ezzel is hozzájárulva a fajta génmegőrzéséhez és kiváló minőségű húsok és termékek előállításához.

A Nyitott Főzdék Napján a látogatóknak lehetősége lesz megkóstolni a racka rilettet, a kacsazsírban almával, birsalmával és illatos fűszerekkel konfitált, kenyérre kenhető racka húskrémet.

A sajtkedvelők a Maszlik Családi Gazdaság különböző sajtjait kóstolhatják, vásárolhatják.

 

Az ÓVÓHELY előzetes bejelentkezés után fogadja a látogatóit!

 

Asztalfoglalás és bejelentkezés:

 

info@futohazsorfozde.com

+36309311586

 

Cím:

2651 Rétság, Hunyadi sor 5.

Web:

futohazsorfozde.com

futohazsorfozde.com/ovohely

Facebook:

facebook.com/futohazsorfozde

 

Galéria