FIRST Craft Beer

Egy testvérpár, aki élményben utazik

A FIRST-öt Kurucz Geri és Dani alapították 2016-ban, Budapesten – egy régi romos papírgyár épületet alakították át egy modern, laza, igazi 21. századi sörfőzdévé és a hozzá kapcsolódó Taproommá. Évek óta dolgoznak a szórakoztató- és zeneiparban, ahol megszállottan szolgáltatnak vendégeiknek új és felejthetetlen élményeket. Miután éveken keresztül szerveztek sörfesztiválokat és járták a világot, hogy a lehető legtöbbet tanulhassanak a kraftsörök világáról, felismerték: itt az ideje elhozni Budapestre is a taproom életérzést – és megmutatni, hogy a sörfogyasztás is lehet igazi élmény.

FIRST

Missziónk a FIRST Craft Beer-nél a lenyűgöző, vibráló, ízgazdag sörök főzése – odafigyelve a legkisebb részletekre is, kompromisszumok nélkül. Modern sörstílusokra, előremutató sörökre fókuszálunk – néha meg sem tudjuk nevezni, mit főzünk.

Tanulunk és újítunk minden egyes nap, hogy megmutassuk az embereknek: a kraftsör más, mint amihez eddig hozzászoktak. Azt akarjuk, hogy a magyarok elfelejtsék a rossz minőségű, ízetlen posztszocialista lagereket.

A legjobb csapat és a legfrissebb komlók mellett a Kárpát-medence világhíresen tiszta vize áll rendelkezésünkre – kiegészülve az elérhető legmodernebb technológiával.

Budapest lifestyle

Igazi közösség megteremtésével – mely velünk együtt követi, élvezi az új ízeket és a különleges sörök fejlődését -, dolgozunk azon, hogy fejlesszük a budapesti sörszcénát.

Zsongásával és csodás helyi kultúrájával együtt imádjuk Budapestet. Minél inkább részei akartunk lenni, adni akarunk mi is valamit a fővárosnak a sör terén, így megnyitottuk az első Taproomot, majd az első sörfőzde-tulajdonú kraftsör-kocsmát a belvárosban – kiváló ételekkel és atmoszférával. A lokális alapanyagok használata és a közösség támogatása mindig is legfontosabb céljaink egyike volt, párhuzamosan az újabb és újabb sörfesztiválok szervezésével és helyi kocsmák sörválasztékának fejlesztésével.

Élmény és edukáció

Küldetésünk egyik sarokköve, ezért nyitottuk meg sörfőzdénket mindazok számára, akik kíváncsiak, hogy milyen szenvedéllyel, szeretettel és elkötelezettséggel főzzük söreinket és akik így Taproomunkban kóstolhatják végig a legfrissebb tételeket csaposunk iránymutatásával.

Bár elsősorban Budapestre fókuszálunk és célunk, hogy amennyire lehet, helyi sörfőzde maradjunk, örömmel mutatjuk be söreinket a nemzetközi kraftrajongóknak is. Elmúlt négy évünk alatt sörfőzdénk mind a nemzetközi, mind a hazai sörporondon bizonyított: több mint húsz rangos elismerést gyűjtöttünk be, köztük amerikai és német sörversenyekről.

Célkitűzésünk más kiváló sörfőzdékkel közös: feltenni Budapestet a kraftsörös városok térképére.

 

Programok:

 

A nap folyamán a kraft sörfőzés és általában a sörfőzde iránt érdeklődők teljesen ingyenesen, szervezett csoportokban járhatják végig sörfőzdét és láthatják mindazt, ami benne zajlik!

  • a résztvevők megismerhetik a sörfőzéshez használt alapanyagokat
  • végigsétálhatnak a sörfőzdében, lekövethetik a sörfőzési folyamatokat
  • egyszeri, a sörrajongóknak szervezett Főzdekvízen is részt vehetnek

 

Regisztrálj az ingyenes Főzdetúrák valamelyikére!

 

Figyelem! A beltéri programokon való részvétel arcmaszk használatához és a védettségi igazolvány felmutatásához kötött!

 

Hely:

1044 Budapest, Váci út 83.

Web:

firstcraftbeer.com

Facebook:

facebook.com/FIRSTcraftbeer

 

Galéria