Fehér Nyúl Brewery

Mi a közös egy filmesben, egy mérnökben és egy IT-sban? A közös sörfőzde. A Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproom három alapítója teljesen különböző területekről érkezett, de a minőségi sör iránti szeretet összehozta őket. 2017. márciusában a Soroksári út egykori harisnyafestő épületében kezdték el hivatalosan a működésüket és a lelkesedésük azóta is töretlen.

Mi történt azóta?

Megfőzték az azóta is ikonikus sour IPA-jukat, amit 2018-ban Az Ország Sörének is megszavazott a kedves nagyérdemű. Ez nem más, mint a RAFA, ami egy tejsavbaktérium kultúrával savanyított és bio citromhéjjal és laktózzal ízesített nedű.

Az elmúlt évek kísérletezései után, a patika tisztaságú, modern technológiával felszerelt sörfőzdében mára egy letisztult, nyolc sörből álló alapszortimenttel haladnak előre az úton, pár hetente megjelenő limitált Kísérleti Nyúl főzetekkel kiegészítve.

Mit is jelent ez pontosan? Alapelvüket követve, olyan minőségi, kisüzemi sörökkel szerettek volna előállni, amiket kóstolva minden sörrel kísérletező vagy sörkedvelő megtalálhatja kedvencét.

Fáradozásaikat egy csomó hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyítja, immár a hazai fogyasztókon túl sok külföldi sörkedvelő is rendszeresen issza a Nyulakat.

 

Programok:

Vezetett főzdetúrák: Víztől sörig történelem a Fehér Nyúl Sörfőzdében. Tapasztald meg milyen folyamatok kellenek ahhoz, hogy kedvenc italod a pohárba kerüljön. Megmutatjuk a alapanyagok sokféleségét, a sörfőzés kulisszatitkait és a dobozolás kihívásait. A főzdetúra ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 • 12:00-12:45
 • 13:00-13:45
 • 14:00-14:45
 • 15:00-15:45
 • 18:00-18:45
 • 19:00-19:45

Vezetett sörkóstoló: Vezetett sörkóstoló: Nem tudod mit innál? Többet szeretnél tudni arról, hogy mi került a poharadba? Sörfőző kollégáink elmesélik, hogy mit érzel egy-egy kitöltött pohár sörben, hogyan is illik és/vagy kell egy craft sör kóstolni. Eseményünk regisztrációhoz kötött és a díja 2500 Ft, ami a helyszínen fizetendő (tartalma: 5 különböző sörből 1,5 dl kóstoló, beszélgetés)
 • 13:00-14:00
 • 16:00-17:00
 • 19:00-20:00

Kocsma kvíz: Ha az ízlelőbimbóidon túl az agytekervényeidet is kihívás elé állítanád, akkor a kocsma kvízen a helyed. A kérdések körbejárják a sörkészítés folyamatait, a sörök eredetét és persze a Fehér Nyulas sörök történelmét. A kvízhez csak te kellesz és a mobil telefonod. A legjobbak között sörcsomagok kerülnek kisorsolásra!
 • 15:00-15:30
 • 17:30-18:00
 • 20:00-20:30

Érdemes ellátogatni az Üregbe úgy is, ha nem vennél részt programokon, mert csapon lesznek különböző gerilla sörök (Uradalmi Sörmanufaktúra, Hara’Punk Brewing, SIMA Brewing), lesz tombola (értékes sörös nyereményekkel), ha pedig csak úgy játszanál, akkor óriás jenga, cornhole és ping-pong asztal várják, hogy bizonyítsd rátermettséged a következő korsó sörre. Éhség esetén pedig a Magkert BBQ csapata garantálja, hogy nem maradsz üres gyomorral!

A Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproomban megkóstolhatod a Nyitott Főzdék Napja 2021-es hivatalos sörét, a hoplágert is! Keresd a körcímkével ellátott palackokat és dobozokat!

 

Cím:

1095 Bp, Soroksári út 110-112.

Web:

fehernyul.hu

Facebook:

facebook.com/fehernyulsorfozde

 

Galéria