Fehér Nyúl Brewery

Mi a közös egy filmesben, egy mérnökben és egy IT-sban? A közös sörfőzde. A Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproom három alapítója teljesen különböző területekről érkezett, de a minőségi sör iránti szeretet összehozta őket. 2017. márciusában a Soroksári út egykori harisnyafestő épületében kezdték el hivatalosan a működésüket és a lelkesedésük azóta is töretlen.

Az azóta eltelt öt év rengeteg változást hozott a piaci környezetben, sörkultúrában, vendéglátásban, az elmúlt két év válságáról nem is beszélve. A kezdetekkor az volt az elképzelésük, hogy kell néhány megbízható és kiváló sör, ami mellett majd néha kísérletezni tudnak egy-egy másféle sörrel. Az induló szortimentből ehhez képest már csak a Fehér Nyúl IPA változatlan, cserébe idén már szinte minden héten megjelenik egy új sör. A kezdeti 4-5 fő helyett ma már 15-en részei a csapatnak. Közben szaporodtak az erjesztőtartályok, a növekvő keresletnek megfelelően bővült a kapacitás.

Mit is jelent ez pontosan? Alapelvüket követve, olyan minőségi, kisüzemi sörökkel szerettek volna előállni, amiket kóstolva minden sörrel kísérletező vagy sörkedvelő megtalálhatja kedvencét.

Fáradozásainkat egy csomó hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyítja, immár a hazai fogyasztókon túl sok külföldi sörkedvelő is rendszeresen issza a Nyulakat. Ha te is megtapasztalnád, itt az alkalom!

 

Programok:

 

A Fehér Nyúl Sörfőzdében a főzdefriss sörökön kívül vezetett sörkóstoló, ízhiba workshop, és természetesen főzdetúrák is várnak május 20-án!

A sörfőzde melletti kertben óriás jenga, cornhole, ping-pong asztal is lesz, ha pedig megéheznél, szuper BBQ szendvicsekkel segíthetsz magadon!

 

Fózdetúrák

Főzdetúrák egész nap indulnak, a részvétel pedig ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Főzdetúrára regisztrálok

 

Sörkóstolók

Vezetett sörkóstolók is lesznek: hogyha úgy érzed, szeretnél többet megtudni a sörfőzésről és a sörtípusokról, öt tételes kóstolón ismerheted meg jobban a Fehér Nyúl tételeit.

Időpontok:

  • 16:00
  • 18:00

 

Sörkóstoló belépőt veszek

 

Ízhiba workshopok

A sörfőzde ízhiba workshopja igen népszerű a házisör főzők és az igazán profi sörkóstolók körében! A program során a sörök esetében tapasztalható leggyakoribb ízhibákkal ismerkedhetsz meg.

Időpontok:

  • 17:00
  • 19:00

 

Ízhiba workshop belépőt veszek

 

Gyümölcs és a sör szavazás:

 

A Nyitott Főzdék Napja gyümölcs és a sör közönségszavazásában keressük a legnépszerűbb magyar gyümölcsös terméket. A Fehér Nyúl Sörfőzde a Mangdala Mango Lassi Gose-t ajánlja. Ezt a sört a zamatos mango lassi ihlette. Került is bele jó sok mangó és egy csomó laktóz, valamint egy csipetnyi himalájai só is. A kettle sour technológiának köszönhetően pedig kiegyensúlyozott savanyúságú, igazán frissítő ital született.

 

Ha erre a sörre szavaznál, kattints ide!

 

Cím:

1095 Bp, Soroksári út 110-112.

Web:

fehernyul.hu

Facebook:

facebook.com/fehernyulsorfozde

 

Galéria