Fehér Nyúl Brewery

feher-nyul-sorfozde

Mi a közös egy filmesben, egy mérnökben és egy IT-sban? A közös sörfőzde. A Fehér Nyúl Sörfőzde három alapítója teljesen különböző területekről érkezett, de a minőségi sör iránti szeretet összehozta őket. 2017. márciusában a Soroksári út egykori harisnyafestő épületében kezdték el hivatalosan a működésüket és a lelkesedésük azóta is töretlen.

Mi történt azóta?

Megfőzték az azóta is ikonikus sour IPA-jukat, amit 2018-ban Az Ország Sörének is megszavazott a kedves nagyérdemű. Ő nem más, mint a RAFA, ami laktózzal savanyított és bio citromhéjjal ízesített nedű.

Az elmúlt évek kísérletezései után, a patika tisztaságú, modern technológiával felszerelt sörfőzdében mára egy letisztult, nyolc sörből álló alapszortimenttel haladnak előre az úton, sok-sok egyedi Kísérleti Nyúl főzettel megspékelve.

Mit is jelent ez pontosan? Alapelvüket követve, olyan minőségi, kisüzemi sörökkel szerettek volna előállni, amik közül minden sörrel kísérletező vagy sörkedvelő megtalálja saját kedvencét, vagy épp új kedvencre lel.

Fáradozásaikat egy csomó hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyítja, immár a hazai fogyasztókon (és a nyúlon) túl sok külföldi sörkedvelő is rendszeresen issza a Nyulakat.

 

Programok:

 

Vezetett főzdetúrák: Víztől sörig történelem a Fehér Nyúl Sörfőzdében. Tapasztald meg milyen folyamatok kellenek ahhoz, hogy kedvenc italod a pohárba kerüljön. Megmutatjuk a alapanyagok sokféleségét, a sörfőzés kulisszatitkait és a palackozás kihívásait. A főzdetúra ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpontok:

  • 15:00 – 16:00
  • 17:00 – 18:00
  • 19:00 – 20:00

A regisztrációhoz kattints ide!

 

Sörkóstolás, ízhibákkal: Volt már olyan, hogy belekóstoltál egy sörbe, és valami nem odavaló, furcsa ízt éreztél? Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem a te eseted volt az a fajta, de az is lehet, hogy egy ízhibával találkoztál.

A sörkóstolás regisztrációhoz kötött és a díja 3000 Ft, ami a helyszínen fizetendő. (Jegy tartalma: előadás, 1 korsó kontroll sör, 4 különböző ízhiba)

Időpontok:

  • 14:00 – 15:00
  • 16:00 – 17:00

A regisztrációhoz kattints ide!

 

Érdemes ellátogatni az Üregbe úgy is, ha nem vennél részt programokon, mert egy újabb Kísérleti Nyúl is aznap kerül először csapra! Ha pedig megéheznél, a Magkert BBQ csapata garantálja, hogy nem maradsz üres gyomorral!.

 

Cím:

1095 Bp, Soroksári út 110-112.

Web:

fehernyul.hu

Facebook:

facebook.com/fehernyulsorfozde

 

Galéria