Fehér Nyúl Brewery

Mi a közös egy filmesben, egy mérnökben és egy IT-sban? A közös sörfőzde. A Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproom három alapítója teljesen különböző területekről érkezett, de a minőségi sör iránti szeretet összehozta őket. 2017. márciusában a Soroksári út egykori harisnyafestő épületében kezdték el hivatalosan a működésüket és a lelkesedésük azóta is töretlen.

Az azóta eltelt öt év rengeteg változást hozott a piaci környezetben, sörkultúrában, vendéglátásban, az elmúlt két év válságáról nem is beszélve. A kezdetekkor az volt az elképzelésük, hogy kell néhány megbízható és kiváló sör, ami mellett majd néha kísérletezni tudnak egy-egy másféle sörrel. Az induló szortimentből ehhez képest már csak a Fehér Nyúl IPA változatlan, cserébe idén már szinte minden héten megjelenik egy új sör. A kezdeti 4-5 fő helyett ma már 15-en részei a csapatnak. Közben szaporodtak az erjesztőtartályok, a növekvő keresletnek megfelelően bővült a kapacitás.

Mit is jelent ez pontosan? Alapelvüket követve, olyan minőségi, kisüzemi sörökkel szerettek volna előállni, amiket kóstolva minden sörrel kísérletező vagy sörkedvelő megtalálhatja kedvencét.

Fáradozásainkat egy csomó hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyítja, immár a hazai fogyasztókon túl sok külföldi sörkedvelő is rendszeresen issza a Nyulakat. Ha te is megtapasztalnád, itt az alkalom!

 

Programok:

 

Vezetett főzdetúrák

Víztől sörig történelem a Fehér Nyúl Sörfőzdében. Tapasztald meg milyen folyamatok kellenek ahhoz, hogy kedvenc italod a pohárba kerüljön. Megmutatjuk a alapanyagok sokféleségét, a sörfőzés kulisszatitkait és a dobozolás kihívásait. A főzdetúra ára 1500 Ft/fő, ami a taproomban aznap teljes egészében levásárolható.

 

A jegyvásárláshoz kattints ide!

 

Foglalható időpontok:

 • 11:00-12:00
 • 13:00-14:00
 • 15:00-16:00
 • 17:00-18:00
 • 19:00-20:00

 

Vezetett sörkóstoló

Nem tudod mit innál? Többet szeretnél tudni arról, hogy mi került a poharadba? Sörfőző kollégáink elmesélik, hogy mit érzel egy-egy kitöltött pohár sörben, hogyan is érdemes és/vagy kell egy craft sört kóstolni. Eseményünk jegyvásárláshoz kötött és a díja 4000 Ft, (tartalma: 5 különböző sörből 1,5 dl kóstoló, beszélgetés)

 

A jegyvásárláshoz kattints ide!

 

Foglalható időpontok:

 • 13:00-14:00
 • 15:00-16:00
 • 19:00-20:00

 

Vezetett gerilla sörkóstoló

Nem maradhatnak ki a sörkóstolók sorából szeretett gerilláink sem (Uradalmi Sörmanufaktúra, Sima Brewing, Timco Brewing), ahol 5 különböző fajta sör világába merülünk el. A sörkóstoló jegyvásárláshoz kötött, aminek díja 4 000 Ft, és magába foglal 5×1 dl gerilla sört.

 

A jegyvásárláshoz kattints ide!

 

Foglalható időpontok:

 • 17:00-18:00

 

Ízhiba workshop

Volt már olyan, hogy belekóstoltál egy sörbe, és valami nem odavaló, furcsa ízt éreztél? Az is lehet, hogy egyszerűen csak nem a te eseted volt az a fajta, de az is lehet, hogy egy ízhibával találkoztál. Tedd meg az első lépést a sör gourmet-vé válás felé, aztán folytasd az utat minél több minőségi sör odafigyelő kóstolásával. A workshop alatt megmutatunk 5 féle jellegzetes ízhibát, amit ezután garantáltan fel fogsz ismerni. A program díja: 4500 Ft/fő.

 

A jegyvásárláshoz kattints ide!

 

Foglalható időpontok:

 • 12:00-13:00
 • 14:00-15:00
 • 16:00-17:00
 • 18:00-19:00

Érdemes ellátogatni az Üregbe úgy is, ha nem vennél részt programokon, mert csapon lesznek régi klasszikusok mellett új Fehér Nyúj sörök is. Ha pedig csak úgy játszanál, akkor óriás jenga, cornhole és ping-pong asztal várják, hogy bizonyítsd rátermettséged a következő korsó sörre!

 

Cím:

1095 Bp, Soroksári út 110-112.

Web:

fehernyul.hu

Facebook:

facebook.com/fehernyulsorfozde

 

Galéria