Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra alapítói élelmiszeripari mérnökökként egyetem után Belgiumban ösztöndíjasként találkoztak először a belga sörkultúrával, ahol menthetetlenül „megfertőződtek” a minőségi és különleges sörök világával. Hazatérve hosszan tervezgették, hogy egyszer majd saját főzdét nyitnak.

És hogy miért pont Etyeken? Itt telepedtek le már több mint tíz éve, szeretik a település lakóit, a környéket, ehhez szerettek volna hozzájárulni egy újabb gasztro attrakcióval.

És hogy miért pont most? Mert mára jutott el a magyar sörpiac oda, hogy egyre nagyobb létjogosultságot nyernek a minőségi, kézműves, egyedi sörök és kialakult a kategória fogyasztói rétege is. A főzdét Etyek-Botpusztán saját elképzelésük szerint építették meg, és 2015-ben már első saját sörüket csapolhatták.

Céljuk, hogy a sörkedvelők széles ízvilággal találkozhassanak az Etyeki Sörmanufaktúra kínálatában. Az alapot a magas minőségű, világos angol és belga sörök jelentik, de főznek pilsenit és skandináv portert is. Nyárra pedig rendre elkészülnek a könnyebb, gyümölcsös sörök is, amik szezonális változatosságot biztosítanak.

 

Programok:

 

Az Etyeki Sörmanufaktúra október 02.-én 11 órától nyitott kapukkal várja az érdeklődőket!

11 órától két óránként indítunk főzdelátogatási programot sörkóstolóval. A program időtartama 1,5 óra. Ez idő alatt megismerkedünk az Etyeki Sörmanufaktúra immár 6 évre visszatekintő múltjával, bemutatjuk a sörfőzés alapanyagait, a kisüzemi sörfőzés technológiáját, a főzőházi és az erjesztési
műveleteket. Eközben megkóstoljuk az etyeki söröket, beszélgetünk a sörfajtákról, trendekről, összehasonlítjuk a nagy- és a kisüzemi sörfőzés technológiáját.

Külön érdekességként késői komlószüretet tartunk. A Sörterasz kertjében termesztett komlóinkat szüreteljük és értékesítjük házisörfőző felhasználásra.

Sörteraszunk 10 órától szintén várja a látogatókat 10 féle csapolt sörrel, sörpárlattal, háziszörppel, musttal.

Többek között csapon lesz a Nyitott Főzdék napja hivatalos söre a Hip-Hopper hidegkomlós hopláger is!

Természetesen éhen sem marad senki! 12 órától előkerül a smokerből a bbq oldalas és a tépett malachús, sültkolbász, amihez finom salátákat, mártogatókat és a @Váli Pékség csodás kovászos kenyereit és a Pékvarázs bucijait adjuk körítésként.

A Sörkertben a gyerekek is szabadon szaladgálhatnak, lehet focizni, biciklizni, tollasozni, dartsozni, lengőtekézni.

A hely gyerekbarát és kutyabarát!

Bejelentkezés főzdelátogatásra vagy asztalfoglalás a teraszra:

+36 30 526 9691
+36 30 293 0694
+36 22 611 426

vagy írjatok az info@etyekisor.hu email címre.

 

Cím:

2091 Etyek-Botpuszta Kolumbusz u. Hrsz1511/1.

Web:

etyekisor.hu

Facebook:

facebook.com/etyekisor

 

Galéria