Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra alapítói élelmiszeripari mérnökökként egyetem után Belgiumban ösztöndíjasként találkoztak először a belga sörkultúrával, ahol menthetetlenül „megfertőződtek” a minőségi és különleges sörök világával. Hazatérve hosszan tervezgették, hogy egyszer majd saját főzdét nyitnak.

És hogy miért pont Etyeken? Itt telepedtek le már több mint tíz éve, szeretik a település lakóit, a környéket, ehhez szerettek volna hozzájárulni egy újabb gasztro attrakcióval.

És hogy miért pont most? Mert mára jutott el a magyar sörpiac oda, hogy egyre nagyobb létjogosultságot nyernek a minőségi, kézműves, egyedi sörök és kialakult a kategória fogyasztói rétege is. A főzdét Etyek-Botpusztán saját elképzelésük szerint építették meg, és 2015-ben már első saját sörüket csapolhatták.

Céljuk, hogy a sörkedvelők széles ízvilággal találkozhassanak az Etyeki Sörmanufaktúra kínálatában. Az alapot a magas minőségű, világos angol és belga sörök jelentik, de főznek pilsenit és skandináv portert is. Nyárra pedig rendre elkészülnek a könnyebb, gyümölcsös sörök is, amik szezonális változatosságot biztosítanak.

 

Programok:

 

Az Etyeki Sörmanufaktúra június 5.-én 11 órától nyitott kapukkal várja az érdeklődőket!

11 órától két óránként indítunk főzdelátogatási programot sörkóstolóval. A program időtartama 1,5 óra. Ez idő alatt megismerkedünk az Etyeki Sörmanufaktúra immár 5 évre visszatekintő múltjával, bemutatjuk a sörfőzés alapanyagait, a kisüzemi sörfőzés technológiáját, a főzőházi és az erjesztési
műveleteket. Eközben megkóstoljuk az etyeki söröket, beszélgetünk a sörfajtákról, trendekről, összehasonlítjuk a nagy- és a kisüzemi sörfőzés technológiáját. Kérjük, hogy arcmaszkot mindenki hozzon magával és viselje azt zárt területen!

Az Etyeki Sörteraszon Hip-Hopper etyeki hopláger sörpremier!

Sörteraszunk 10 órától sör-bruch-al készül a koránkelőknek! Friss kávé, a Váli Pékség péksüteményei, grillkolbász és virsli várja az első látogatókat. Természetesen a sörcsapok is működnek már 11-től! 12 féle etyeki sörrel oltjuk a szomjat.

A később érkezők sem maradnak éhen! 13 órától előkerül a smokerből a bbq oldalas és csirke, amihez finom salátákat, mártogatókat és a Váli Pékség csodás kovászos kenyereit adjuk körítésként.

A Sörkertben a gyerekek is szabadon szaladgálhatnak, lehet focizni, biciklizni, tollasozni, dartsozni, lengőtekézni. Hozz egy pokrócot, heverj le a fűbe és élvezd a piknikhangulatot!

Aki biciklivel érkezik, az első pohár sört ingyen kapja!

A hely kutyabarát!

Természetesen a kialakult járványhelyzetre való tekintettel az előírásoknak megfelelően biztosítjuk a megfelelő távolságot a teraszon lévő asztalok között és maximálisan betartjuk a higiéniai szabályokat. Erre kérünk Titeket is, ha ellátogattok hozzánk!

Bejelentkezés főzdelátogatásra vagy asztalfoglalás a teraszra: 0630/5269691 vagy 0622/611426, esetleg írjatok az info@etyekisor.hu email címre.

 

Cím:

2091 Etyek-Botpuszta Kolumbusz u. Hrsz1511/1.

Web:

etyekisor.hu

Facebook:

facebook.com/etyekisor

 

Galéria